Amb quin personatge històric passaries un dia d’aïllament?

¿Con que personaje histórico pasarías un día de aislamiento?

Gust a Terra

marzo 31, 2020

Amb quin personatge històric passaries un dia d’aïllament?

Des de Gust a Terra, us hem proposat un joc per els amants de les lletres, inspirats amb el llibre de Giovanni Boccaccio  “El Decameron

Cada setmana us estem proposant un tema.

Cada setmana us estem proposant un tema. El de la setmana passada va ser: Amb quin personatge històric passaries un dia d’aïllament?

Estem contents ja que, tot i no haver col·lapsat el correu, hem rebut alguns escrits, tan en català com en castellà i això ens permet fer un post diferent en cada llengua.

En català, hem triat el de La Lanna VGN, que el va escriure molt al principi del confinament, però ja que i fa sortir un personatge històric amb una bona reflexió hem cregut que és molt adient.

Us deixem la transcripció del relat, agraint moltíssim la participació.

Reflexions i anàlisi del Confinament
Després de dos dies recollida a casa, avui he sortit per anar a treballar. A 2/4 de 7 del matí gairebé no hi ha moviment pel carrer, el bar de la cantonada que just obre en aquesta hora ara està tancat i barrat, com ha de ser.
Algun membre de la brigada buidant les papereres, i el bus que circula buit. Aquests dies no l’agafaré pas, per poc que pugui, al capdavall aquest trajecte és el meu exercici per mantenir-me activa.
Amb prou feines m’he creuat amb quatre persones… menys que en un dia normal. A la Rambla hi ha el servei de neteja, però només una màquina, sovint en són dues.
El forn de pa que obre a quarts de set, i on sovint m’hi compro l’esmorzar, ara obrirà a les 7 i tanca a les 15. Sort que ho havia previst! Avui em porto l’entrepà ja fet, evidentment amb pa del dia que el van fer… difícil gaudir del pa acabat de fer quan et veus obligat a comprar només un cop per setmana.
Finalment arribo a la feina. Només som dues persones al despatx i podem treballar mantenint les normes de distanciament de seguretat. L’ambient és força estrany…, no sonen telèfons, i el pensament sovint torna a la situació de crisi, que tot just encetem.
Et recordes de tots els amics i parents que treballen en l’àmbit sanitari, desitges que això passi ràpid i no sigui més greu del que ja sembla.
Per arrodonir el dia comença a ploure, fins i tot el sol s’ha confinat.
Ja és hora de plegar, avui s’ha fet llarg, altre cop a la Rambla, no hi ha gairebé ningú, el terra s’ha cobert del borrissol dels arbres, que amb l’aigua rellisca. I torna a passar el bus buit, i jo amb els peus ja molls a punt d’arribar a casa.
Començo a sentir com s’aixeca el vent, en aquesta cantonada és impossible mantenir el paraigües obert, les ràfegues el giren a la seva voluntat. Ja tant se val, per quatre passes que queden fins al portal més val mullar-se.
Només fa tres dies que s’ha decretat el confinament i la sensació de desolació s’apodera de mi. Com seran els dies que ens esperen? Diuen que només durarà dues setmanes, però en l’ambient es nota que tot plegat serà més llarg.
Encara queda tota una tarda per endavant, no he de deixar que els pensaments negatius s’apoderin de mi, perquè ja ho estan començant a fer. Cal distreure la ment, consultar les xarxes socials pot servir, sempre hi ha qui li treu punxa a tot i pot arrencar un somriure tot i la por que ens envaeix.
Al cap d’una estona ja començo a pensar que no ha estat una idea del tot encertada, ja que si bé hi ha coses originals també hi ha qui bombardeja amb missatges sense solta i sense criteri, fent que encara se’m crispin més els meus nervis, ja prou alterats.
Tot plegat em porta a reflexionar sobre l’anàlisi que en Sigmund Freud faria d’una situació com aquesta.
Amb tota una societat oberta i acostumada a viure envoltada de gent i a sortir sovint al carrer, ara obligada de cop a recloure’s a casa i evitar el contacte directe, on totes les eines informàtiques que tenim a l’abast serveixen per a comunicar-nos, fins i tot amb persones de les quals feia temps no en sabíem res ni ens havia preocupat. 
De ben segur que es fregaria les mans estudiant comportaments tan estranys, com criticar ferventment que dues persones estiguin a la vora i no siguin capaces d’interactuar, només es concentrin en els seus dispositius mòbils i que ara, gràcies a aquests dispositius es comuniquin més que mai.
Tot plegat contribueix a que em tornin a venir els pensaments que tenia de bon matí, i tenir la sensació que de cop tot gira a l’inrevés.
                                                               La Lanna Vng, març de 2020.

Repte per aquesta setmana

Repte per aquesta setmana: Amb quin personatge mitològic passaries un dia d’aïllament?

Finalment envia els teus relats a info@gustaterra.com i entre tots fem aquests dies més portables.

Gust a Terra amb #JoEmQuedoACasa

 

Quizas tambien te interese leer

Sant Joan

Sant Joan

La Nit de Sant Joan La Revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit de Sant Joan, Nit del Foc, la Nit de les Bruixes es celebra...

Trementinaires

Trementinaires

Trementinaires Coneixeu a les trementinaires? Avui sortim del Penedès per anar a un altre indret ple de màgia i saber. Dones valentes, emprenedores...

La vinya dorm

La vinya dorm

La vinya dorm. En aquests dies tan estranys, pràcticament no sortim de casa però a pesar de tot hi ha aquell dia que el sol t’invita a sortir, però...

El Pi de la Serreta

El Pi de la Serreta

El Pi de la Serreta Vilafranca te una superfície de 20km. No pot créixer més perquè esta delimitat per altres municipis, però a part del nostre...

Death Valley

Death Valley

Death Valley Aquesta setmana a les noticies han dit que al Death Valley, la Vall de la Mort, havia registrat temperatures de fins a 54º, comparables...

El vestit del vi.

El vestit del vi.

El vestit del vi. El vestit del vi és un tast diferent on descobrir com a casa podem gaudir d’un vi en les millors condicions, com si ens...

Santa Maria dels Horts

Santa Maria dels Horts

Santa Maria dels Horts Per anar a Santa Maria dels Horts, sortint del nucli de població de Vilafranca pel carrer de la Vinya, seguint el camí....

0 comentarios

Enviar comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *