Rutes escolars a Vilafranca amb el Centre Vila

El dimarts 25 de setembre vam presentar la propera edició de les rutes escolars a Vilafranca amb la campanya Centre Vila. Desprès de la bona acollida de la primera edició d’aquesta campanya i amb l’inici del curs hem presentat la nova edició que per segon any l’Associació de comerciants Centre Vila fa i que portem a terme des de Gust a Terra.

passejada per la història del comerç

Dins de les rutes marcades per Gust a Terra, tenim una ruta on tot fent una passejada per la història del comerç a Vilafranca parlem de la importància d’aquesta activitat al llarg del temps a la nostra Vila, una història que comença a l’Època Medieval on els seus gremis, el seu mercat i les fires i creix de mica en mica i al segle XIX apareixen noves botigues que canvien el comerç: botigues, algunes de les quals, encara estan obertes avui en dia que donen un nou aire a una Vilafranca que s’està modernitzant.
nens de 8 i 9 anys
Normalment les escoles de la vila estudien Vilafranca en el 3er curs de primària, els nens de 8 i 9 anys i creiem que és tot un èxit que alguna escola ens demanés poder avançar la campanya a principi de curs per poder aprofitar tot el que s’explica per aprofundir durant tot l’any.

els protagonistes de la Festa Major

Quan l’Associació del Centre Vila va pensar amb Gust a Terra per dur a terme aquesta ruta, vam pensar que era un bon repte poder introduir una cosa que a nosaltres tant ens agrada com la història als més petits, i com sempre busquem que sigui d’una forma amena i en la que puguin prendre el màxim d’atenció, per això hem vinculat uns personatges, alguns casi tant antics com la vila, al nostre relat.
Les confraries, els gremis, en època antiga tenien en propietat a alguns dels protagonistes de la Festa Major i quan parlem d’ells, fem que els nens obrin els ulls i les orelles i els entri la història d’una forma més fàcil.
Noticia rtv Vilafrnaca

 

Call Now Button